вторник, 19 сентября 2017 г.

Суд виправдав підозрюваних у трагедії 2 травня в Одесі

Суд Чорноморська визнав невинними обвинувачених у заворушеннях 2 травня 2014-го в Одесі через недоведеність злочину з їхнього боку.
"Немає жодного доказу, що підтверджує звинувачення. Більше того, звинувачення навіть не намагалося довести їхню провину", - зачитав рішення суддя, передає "Таймер".
Суд визнав доведеним факт масових заворушень у результаті зіткнення між "прихильниками федералізації і єдності України". Що ж до обставин, за яких "куликовці" потрапили в торговий центр "Афіна", то суд вважає, що вони сховалися там від розправи з боку "євромайданівців".
Суд не взяв до уваги частину доказів через неприпустимість методів їхнього отримання і визнав порушення процедури під час затримання підозрюваних. Також суд не виключає можливості того, що обвинувачені не влаштовували масові заворушення, а, навпаки, намагалися захистити населення.
Фото- і відеодокази обвинувачення суд назвав сумнівними, оскільки вони мали ознаки монтажу, а оригінали відео не надали. А обвинувачення не надало доказів, що постраждалі отримали поранення саме на Грецькій пл., а не біля Будинку профспілок.
Крім того, суд не знайшов доказів причетності минулої влади до подій 2 травня.
Обвинувачених звільнили в залі суду. Натомість прокуратура затримала Долженкова та Мефьодова у залі суду за новим обвинуваченням - посягання на територіальну цілісність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий