Сутичка між нелегальними бурштинокопачами, лісниками та поліцейськими сталася сьомого вересня, поблизу села Більська Воля Володимирецького району Рівненської області. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.
Конфлікт виник, коли близько 15 години лісники тракторами рухалися на територію заповідника для того, щоб ліквідувати наслідки розмиття ґрунту та засипати ями у місцях незаконного видобутку бурштину. Близько 40 старателів намагалися завадити їм, заблокувавши рух.
На допомогу лісники викликали поліцейських. Але у селі Більська Воля правоохоронцям перегородили дорогу близько 150 місцевих мешканців. Вони почали кидати каміння у бік правоохоронців. Через це поліцейські використали пристрої для відстрілу гумовими кулями та балончики зі сльозогінним газом.
О 17-тій годині конфлікт було вичерпано. У результаті заворушень ніхто не постраждав.
За фактом інциденту розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві під час виконання цими особами покладених на них обов'язків щодо охорони громадського порядку).
Відео містить нецензурну лексику