суббота, 9 сентября 2017 г.

Шкіряк назвав ймовірні версії вибуху авто на Бессарабці

Проводяться допити свідків, знімається інформація з камер спостереження, розповів Шкіряк.
За попередніми висновками експертів, потужність вибухового пристрою у підірваному на Бессарабці авто громадянина Грузії Махаурі становила від 600 гр до 1000 гр у тротиловому еквіваленті. Про це радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив на своїй сторінці у Facebook. Наразі слідчі Нацполіції здійснюють всі необхідні оперативно-слідчі дії для з'ясування всіх обставин злочину. Проводяться допити свідків, знімається інформація з камер спостереження.

"Відпрацьовуються всі можливі версії події: навмисне вбивство; терористичний акт; російські спецслужби; бізнес-кримінальні розбірки; особиста неприязнь; особиста помста і т.д.", - йдеться у його повідомленні. Наразі, злочин розслідується за статтею "Навмисне вбивство", але не відкидається, що цю статтю може бути перекваліфіковано у "Терористичний акт". Шкіряк додав, що підрозділи Нацполіції та Нацгвардії в Києві були переведені на посилений режим несення служби. 
Як повідомляв УНІАН,  8 вересня у центрі Києві стався вибух легкового автомобіля. Директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що внаслідок вибуху загинув громадянин Грузії Тімур Махаурі. Речник МВС повідомив, що ця особа раніше притягувалася в Україні до відповідальності за обвинуваченням у незаконному зберіганні зброї. За його словами, Махаурі мав зв'язки з кримінальними чеченськими колами. Також в машині перебувала жінка, якій відірвало ногу, і дитина. Поліція розслідує інцидент за статтею 115 "умисне вбивство" Кримінального кодексу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий