воскресенье, 17 сентября 2017 г.

Пожежа в дитячому таборі: затримали двох посадовців

Директору одеського дитячого табору "Вікторія" та відповідальному за пожежну безпеку цього табору оголошено підозру.
Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" радник начальника Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.
"Підозра оголошена двом посадовим особам дитячого закладу. Це директор та відповідальний за пожежну безпеку. Також ці особи затримані у порядку статті 208 КПК, запобіжний захід - за рішенням суду", - написав він.
Про підозру чиновникам повідомлено за статею 270 ч. 2 Кримінального кодексу України - порушення вимог пожежної безпеки, які спричинили загибель людей, повідомив голова слідчого управління Нацполіції Одещини Сергій Шайхет.
При цьому розповсюджувана інформація про затримання і вручення підозри художньому керівникові дитячого табору "Вікторія" неправдива, зазначив Форостяк.
Пожежа в таборі "Вікторія" в Одесі спалахнула уночі проти 16 вересня. Займання сталося о 23:30. Пожежна сигналізація не спрацювала. Діти прокинулися від запаху диму. Вихователі змогли організувати евакуацію. Всього в таборі на момент загоряння знаходилось 150 дітей. У палаючому корпусі було 42 дитини. Троє дітей загинули, ще троє госпіталізовано.
Поліція розслідує обставини і причини виникнення пожежі через ігнорування дирекцією вимог пожежної безпеки після завершення реконструкції закладу компанією "Південь-Укрбуд".
Директор закладу Петро Саркісян потрапив із серцевим нападом до лікарні.
Заступник очільника облправління Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Вовк заявив, що "сучасна протипожежна система спортивно-оздоровчого комплексу вартістю 11 мільйонів гривень була відключена ще 23 червня. На дирекцію закладу, який очолює Петро Саркісян, було накладено штрафні санкції і зобов'язано невідкладно усунути порушення. Однак припис не виконали".
Родинам загиблих дітей виплатять 40 тис. грн, ще по 200 тис. грн має виділити обласна рада, заявили в Одеській облдержадміністрації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий