воскресенье, 17 сентября 2017 г.

Халатність керівництва вражає: перевірили табір, де згоріли діти

В Одеському таборі "Вікторія", де сталася пожежа, що забрала дві дитячі життя, на внутрішніх конструкціях спальних корпусів не виявлено навіть слідів протипожежної просочення.
Про це говорить член громадської "Групи 2 травня", експерт-біохімік Владислав Балинський. Повів громадську інспекцію табору "Вікторія", повідомляє Думская.
"Тільки зараз з групою одеситів закінчив громадську інспекцію табору" Вікторія ". Після всього побаченого у мене серце просто розривається на шматки, а в горлі стоїть ком. Діти загинули в тому числі і з нашої вини! Це ми своєю байдужістю і байдужістю дозволили органам самоврядування просто сп'яніти, втратити голову від ллється зі всіх сторін корупційного бабла і знехтувати вимогами ДБН, технікою пожежної безпеки і будівельних норм ", - говорить Владислав Балинський.
Експерт склав список порушень керівництва, в слідстві яких пожежа стала ще сильніше.
1. Згідно з нормами в сфері будівництва матеріал з такими показниками горючості, який був використаний в даному випадку (сосновий, ялиновий кругляк), не можна використовувати в дитячих спальних приміщеннях.
2. Необхідна експертиза матеріалу деревини на предмет глибокого просочення протипожежним розчином. При візуальному огляді мною були виявлені лише сліди поверхневого нанесення складу. Внутрішні лиштви та інші елементи конструкції позбавлені ознак нанесення протипожежних розчинів взагалі.
3. Неприпустимий монтаж електрообладнання. Понад десять бойлерів і 48 головних світильників на кожен корпус встановлені безпосередньо на дерев'яну поверхню. Сумнівна якість світильників.
4. Відсутність системи активного пожежогасіння.
5. Система пожежної сигналізації вартістю 11 млн грн., Не відповідає класу пожежної небезпеки об'єкта.
"Протидимові датчики встановлені по два на один житловий модуль. Тривожна кнопка - всього одна. Світлозвуковою сигналізатор того ж виробництва явно недостатню потужність, тому що розташований зовні в кількості 1 шт. на чотири кімнати. Відсутній світловий інформаційний сигналізатор "Тривога" в кожній кімнаті. Немає в корпусах табличок схеми евакуації "
6. Відсутність (ну, або я їх не знайшов) пристрій для відбору води з водопровідної мережі для гасіння пожежі.
7. Неприпустиме з точки зору доступності розміщення протипожежного водоймища.
В результаті пожежі, що виникла в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі, загинуло троє дітей. Їх тіла знайшли пожежники. Ще одна дитина розшукується. Однією з причин трагедії в таборі "Вікторія" може бути підпал. Всі версії в даний момент відпрацьовуються слідством.

Комментариев нет:

Отправить комментарий